Štědrovečerní polévka Jihočeská

Mezi netradiční vánoční recepty, které zpestří Vaši vánoční tabuli, patří Štědrovečerní polévka Jihočeská, která na rozdíl od klasické rybí polévky obsahuje kořen zázvoru. Tato polévka Vás jistě překvapí.

Suroviny:

100 g celeru, 50 g petržele, 50 g mrkve, 100 g másla, hrst hrachu, kousek celého zázvoru, 20 celých pepřů, cibule, 5 kapřích hlav, 500 g kapřích vnitřností, sůl, 50 g másla a 50 g hladké mouky na jíšku

 

Příprava:

  • Očištěnou zeleninu nastrouháme a opečeme na másle.
  • K zelenině přilijeme vodu, přidáme hrách (den předem namočený), zázvor, pepř, cibuli, rybí hlavy a vaříme 30 minut.
  • Uvařenou polévku přecedíme a zahustíme jíškou, kterou jsme si předem udělali z másla a mouky.
  • Nakrájíme vnitřnosti a maso obrané z hlav a zahuštěnou polévku ještě asi 15patnáct minut povaříme.

Přečtěte si také

Čekání na zlaté prasátko

Čekání na zlaté prasátko

Milá a úsměvná tradice vycházející ze štědrovečerního přísného půstu a určená především dětem. Zlaté prasátko se ukáže každému, kdo půst dodržel a jeho úkaz je za to odměnou.

Přečíst »
Vánoční kapr smažený

Vánoční kapr smažený

Nejoblíbenější vánoční recept na smaženého kapra potěší zejména kuchařské začátečníky. Připravit některé vánoční recepty může být obtížné, ovšem smažený vánoční kapr podle tohoto…

Přečíst »
Tradiční štědrovečerní polévka

Tradiční štědrovečerní polévka

Tradiční štědrovečerní polévka nesmí chybět na žádné štědrovečerní tabuli. Na tuto oblíbenou polévku existuje řada návodů. My pro Vás máme klasický staročeský vánoční recept, se…

Přečíst »
Jak strávit štědrý den s rodinou

Jak strávit štědrý den s rodinou

Trávit Štědrý den s rodinou je opravdu velmi krásný čas, kdy se rodina sejde pohromadě, společně si užívá ten magický čas, prosycený vůní Františka, cukroví a stromečku. Pokud…

Přečíst »
Zobrazit pro:   mobil  |  tablet  |  počítač