Vánoční kapr načerno

Máte dost klasických vánočních receptů? Vyzkoušejte vánočního kapra jinak. Vánoční kapr načerno se připravuje se zeleninou na černém pivě se švestkami a mandlemi a stane se jistě Vaší oblíbenou pochoutkou po celý rok.

Suroviny:

Naporcovaný kapr, 1 celer, 1cibule, bobkový list, tymián, 250 g perníku, 250 g švestkových povidel, 5 dl černého piva, mandle, rozinky, sušené švestky, cukr, ocet, sůl

 

Příprava:

  • Očištěného a naporcovaného kapra dáme do vroucí osolené vody. Až se voda začne znovu vařit, kapra vyndáme.
  • Mezitím v dalším hrnci uvaříme na plátky nakrájený celer a ve třetím hrnci pak pokrájenou cibuli, tymián a bobkový list.
  • Oba vývary (z celeru, cibule, tymiánu a bobkového listu) pak procedíme do vývaru z ryby, přidáme strouhaný perník rozmíchaný ve studené vodě a za stálého míchání vaříme. Do hladké omáčky přidáme švestky, rozinky, povidla, sirup a chvíli vaříme.
  • Omáčku odstavíme z ohně, přidáme do ní pivo, uvařeno rybu a pokrájené mandle. Podle chuti osladíme, okyselíme a osolíme a necháme vychladnout.

Přečtěte si také

Vánoční kapr smažený

Vánoční kapr smažený

Nejoblíbenější vánoční recept na smaženého kapra potěší zejména kuchařské začátečníky. Připravit některé vánoční recepty může být obtížné, ovšem smažený vánoční kapr podle tohoto…

Přečíst »
Zobrazit pro:   mobil  |  tablet  |  počítač