Variace na máslové cukroví

Také u vás doma máslové cukroví zmizí jako první? Tak s ním nešetřete a pusťte se hned do několika variací!

Tip: Zapomeňte na rostlinné tuky a použijte máslo. Větší finanční investice se vám vrátí na lahodné chuti!

Základní máslové těsto

  • 330g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 90g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z 1 citronu

Do změklého másla přidejte moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr, kůru z citronu a hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte ho v chladu uležet do druhého dne. Pečte v předem vyhřáté troubě na 150 °C asi 15-20 minut. Na rozležení potřebuje zhruba 14 dní.

Kokosové věnečky

  • základní máslové těsto
  • 200 g strouhaného kokosu

Do máslového těsta přidejte strouhaný kokos. Nechte v chladu uležet do druhého dne. Na pečicím papírem vyložený plech vytlačte strojkem věnečky z těsta. Pečte v mírně vyhřáté troubě na 150 °C do růžova asi 15 minut. Ještě za tepla můžete věnečky pocukrovat moučkovým cukrem nebo počkat, až vychladnou, a ozdobit je čokoládovou polevou.

Ořechová kolečka s moka náplní

  • základní máslové těsto
  • 100 g strouhaných lískových oříšků
  • Moka náplň:
    *
    150 g másla
    * 150 g moučkového cukru
    * 1 žloutek
    * 2 kávové lžičky silné turecké kávy

Vypracujte máslové těsto a přidejte strouhané lískové oříšky. Nechte v chladu do druhého dne uležet. Vyválejte těsto na 3 mm silný plát a vykrajujte kolečka. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v předem vyhřáté troubě na 150 °C 15 minut. Po vychladnutí slepujte ořechová kolečka moka náplní.

Moka náplň: Máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte žloutek a přefiltrovanou tureckou kávu a důkladně promíchejte. Kolečka polévejte čokoládovou náplní a ozdobte lískovým oříškem.

Stříkané máslové cukroví

  • 280g másla
  • 70 g cukru
  • 2 žloutky
  • 300 g hladké mouky
  • Vanilkový cukr

Máslo, cukr a žloutky utřete v míse do pěny, přidejte mouku a zpracujte. Zdobícím sáčkem s velkou hvězdicovou trubičkou stříkejte různé tvary.

Hotové cukroví můžete zdobit kandovaným ovocem, slepovat marmeládou nebo zdobit čokoládou.

 

Zobrazit pro:   mobil  |  tablet  |  počítač