Houbový kuba
Plánujete vánoční menu? Tak na něm nesmí chybět tradiční vánoční houbový kuba.
Budete potřebovat:
- 3 hrsti sušených hub
- mléko na namočení hub
- 300 g středních krupek
- 3 lžíce sádla + trocha na vymazání pekáčku
- sůl
- 2 velké cibule, najemno nakrájené
- 5 stroužků česneku, prolisovaných
- mletý pepř
- 3 lžíce majoránky
- 1 lžička mletého kmínu
Postup:
Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.
Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte na 180°C ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.
Dobrou chuť!